Blog

fotografije za sajt

Profesionalne fotografije – ključ za povećanje poseta sajtu!

Fotografije na sajtu ne samo da privlače pažnju, već i pomažu u prenosu priče, vrednosti i proizvoda na jasan i emotivan način. Profesionalne fotografije doprinose estetici sajta i unapređuju ukupno korisničko iskustvo. U ovom tekstu istražićemo kako pravilno koristiti fotografije na vašem websajtu - gde ih postavljati, kako ih nabaviti i ključne preporuke za maksimalni uticaj.

mobilna aplikacija

Imate ideju za mobilnu aplikaciju? Evo šta sve treba da znate

Sa porastom korišćenja mobilnih platformi, kako za ličnu tako i za industrijsku upotrebu, dolazi do sve veće specijalizacije mobilnih aplikacija. Osmišljavanje jedinstvene ideje aplikacije, bez obzira na to koje ciljeve želite da postignete sa njom, više nije dovoljno – tržište mobilnih aplikacija jednostavno je previše konkurentno. Upravo zato, započinjanje procesa izrade mobilne aplikacije bez prethodne pripreme i istraživanja, sigurno dovodi do gubitka vremena, sredstava, ali i živaca.

spam mail

Kako se rešiti neželjene pošte?

Otkrijte kako spameri dolaze do vaše e-mail adrese i naučite efikasne strategije zaštite od neželjene pošte. Očistite svoj inbox sigurnim merama predostrožnosti.

Team building

Team building kao ključni benefit povezivanja i jačanja timskog duha

Otkrijte ključne korake ka uspešnom timskom radu kroz tekst o značaju team buildinga. Saznajte kako jačanje asertivne komunikacije, izgradnja poverenja, volonterske aktivnosti i podsticanje kreativnosti mogu transformisati radnu atmosferu i doprineti dugoročnom uspehu vaše organizacije. Investirajte u pozitivnu korporativnu kulturu i unapredite produktivnost tima.

Business cyber security

Zaštitite svoj biznis od hakerskih napada u 5 koraka

Otkrijte kako da zaštitite vašu firmu od hakerskih pretnji. Naš tekst istražuje ključne strategije i savete za unapređenje sajber bezbednosti u poslovnom okruženju, uključujući preventivne mere, jačanje lozinki i ažuriranje softvera.

bezbednost podataka

Kako se zaštititi od hakerskih napada

Razvoj tehnologije i interneta doneo nam je brojne blagodeti i olakšao svakodnevno funkcionisanje i komunikaciju, kako u profesionalnom, tako i u privatnom smislu. Međutim, neophodno je da se upoznamo i sa tamnom stranom interneta, kako bismo mogli da zaštitimo i sebe i druge u digitalnom okruženju.

CMS

Kada je vreme za novi CMS?

Saznajte kada je pravo vreme za prelazak na novi Content Management System (CMS) kako biste unapredili svoj web sajt, dodali nove funkcionalnosti, ili se prilagodili promenama u poslovanju. Cubes je tu da vam pomogne da donesete pametne odluke za vaše online prisustvo.

cms Content Management System

Custom CMS – 5 razloga zašto Vam je potreban

U našem blog serijalu posvećenom CMS-u, prethodni tekst upoznao vas je sa osnovama CMS-a. U ovom tekstu ćemo otići korak dalje i fokusirati se na prilagođeni sistem za upravljanje sadržaja, odnosno custom CMS. Potrudićemo se da vam kroz analizu custom CMS-a približimo njegove brojne benefite, kao i da vam pomognemo pri Vašem izboru prelaska na prilagođeni CMS.

Bezbednost podataka, cyber security

Internet krađa ličnih podataka – može se desiti i vama

U 21. veku digitalne ekspanzije, hakerski napadi predstavljaju unosan poslovni model za sajber kriminalce. Bilo da se radi o zaboravljenoj e-mail adresi ili starom Facebook profilu, hakeri su sposobni da zloupotrebe bilo koju vrstu vaših ličnih podataka. Posledice takve zloupotrebe mogu uticati ne samo na vas, već i na vaše prijatelje i porodicu. U ovom tekstu smo izdvojili na koje situacije treba da obratite posebnu pažnju.

cms Content Management System

Šta je CMS i zašto Vam je neophodan?

Ovim blogom započinjemo seriju tekstova posvećenih CMS-u, odnosno sistemu za upravljanje digitalnog sadržaja. Budući da je delatnost Cubes-a, pored web razvoja, usmerena i na CMS, u ovom blog postu želimo da vas uputimo u pojam CMS-a, njegovo funkcionisanje, krajnje korisnike, kao i zašto je korisno imati ga.

web dizajn

Web dizajn bez stresa – najbolji alati za dizajnere

U sveprožimajućoj i brzorastućoj IT industriji 21. veka, uspeh vašeg projekta uglavnom neće zavisiti samo od veštine izabranog dizajnera – neophodan je takođe dobar i efikasan program za dizajn. Stoga, pokušaćemo da predstavimo neke od najpopularnijih dizajnerskih programa koji su od pomoći da se dobiju originalni i atraktivni web sajtovi.

neprogramerske pozicije u software development kompaniji

Izvan kodiranja – neprogramerske pozicije koje pokreću IT industriju

Kada pričamo o IT kompanijama, obično je prva asocijacija programiranje, odnosno programeri. Međutim, postepeno je IT industrija počela da prepoznaje potrebu za pozicijama koje uopšte ne podrazumevaju programiranje, već su usmerene na brojne druge aspekte razvoja IT kompanije. U nastavku možete pročitati koje su najpopularnije neprogramerske pozicije.