Blog

Internet krađa ličnih podataka – može se desiti i vama

U 21. veku digitalne ekspanzije, hakerski napadi predstavljaju unosan poslovni model za sajber kriminalce. Bilo da se radi o zaboravljenoj e-mail adresi ili starom Facebook profilu, hakeri su sposobni da zloupotrebe bilo koju vrstu vaših ličnih podataka. Posledice takve zloupotrebe mogu uticati ne samo na vas, već i na vaše prijatelje i porodicu. U ovom tekstu smo izdvojili na koje situacije treba da obratite posebnu pažnju.

Šta je CMS i zašto Vam je neophodan?

Ovim blogom započinjemo seriju tekstova posvećenih CMS-u, odnosno sistemu za upravljanje digitalnog sadržaja. Budući da je delatnost Cubes-a, pored web razvoja, usmerena i na CMS, u ovom blog postu želimo da vas uputimo u pojam CMS-a, njegovo funkcionisanje, krajnje korisnike, kao i zašto je korisno imati ga.

Web dizajn bez stresa – najbolji alati za dizajnere

U sveprožimajućoj i brzorastućoj IT industriji 21. veka, uspeh vašeg projekta uglavnom neće zavisiti samo od veštine izabranog dizajnera – neophodan je takođe dobar i efikasan program za dizajn. Stoga, pokušaćemo da predstavimo neke od najpopularnijih dizajnerskih programa koji su od pomoći da se dobiju originalni i atraktivni web sajtovi.

Izvan kodiranja – neprogramerske pozicije koje pokreću IT industriju

Kada pričamo o IT kompanijama, obično je prva asocijacija programiranje, odnosno programeri. Međutim, postepeno je IT industrija počela da prepoznaje potrebu za pozicijama koje uopšte ne podrazumevaju programiranje, već su usmerene na brojne druge aspekte razvoja IT kompanije. U nastavku možete pročitati koje su najpopularnije neprogramerske pozicije.

Dizajniranje sajta i mobilne aplikacije – ključne smernice za uspešne projekte

Pronašli ste kompaniju sa sjajnim portfoliom koja jasno komunicira i ima impresivno iskustvo i znanje o dizajn industriji. Međutim, čak i najiskusnijim dizajnerima potrebni su pravac i detaljne specifikacije kako bi uspešno dizajnirali vaš sajt ili mobilnu aplikaciju. Što više instrukcija budete pružili dizajneru, osiguraćete da sve prođe glatko, odnosno da su odlaganja i revizije svedene na minimum.

Od ideje do lansiranja mobilne aplikacije u 8 koraka

Industrija izrade mobilnih aplikacija neprestano raste i sudeći po brzini njenog razvoja, ne namerava da stane. Put od ideje do finalnog lansiranja jedne mobilne aplikacije može biti dug, a ponekad i konfuzan. Zato smo za vas podelili taj proces na 8 koraka koji su detaljno opisani u ovom tekstu.

Kako izabrati pravog partnera za razvoj softverskog rešenja?

Pronalaženje idealnog saradnika za razvoj softverskog rešenja je važan, nekada i ključan korak za vaše poslovanje. Dobar partner vam može pomoći da zajedno napravite softversko rešenje koje zadovoljava vaše poslovne potrebe, da ostvarite željeni poslovni rast i profesionalne ciljeve, poboljšate performanse postojećeg rešenja, kao i da se upoznate sa novim tehnologijama i načinima rada.

it firma

Šta jednu IT kompaniju čini poželjnim poslodavcem?

Često se u poslovnim krugovima diskutuje o kvalitetu zaposlenih i načinima poboljšanja njihovog performansa, međutim, jednako je važno pitanje i kvaliteta kompanije. U ovom tekstu saznaćete koje su to glavne karakteristike koje jednu kompaniju, a posebno u IT industriji, čine dobrim i poželjnim poslodavcem, odnosno na šta treba posebno da obratite pažnju prilikom traženja novog posla.

Šta mobilnu aplikaciju čini uspešnom?

Sa sigurnošću možemo reći da je razvoj mobilnih aplikacija u konstantnom porastu, konkurencija je izuzetno visoka i samo najefikasnije i najčešće korišćene aplikacije mogu “preživeti” u mobilnim telefonima korisnika. Ključno pitanje je – šta je to što mobilnu aplikaciju čini uspešnom?